Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Twitter uppmanar användare att byta lösenord

Alla användare av Twitter bör byta sitt lösenord till tjänsten, skriver företaget i ett meddelande.
Världen • Publicerad 3 maj 2018
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En bugg har gjort att användares lösenord skrivits ut i klartext i företagets egna loggar. Problemet har rättats till och Twitters egen utredning visar inga tecken på att lösenord ska ha läckt ut.

"Utifrån ett övermått av försiktighet ber vi er att överväga att byta lösenord på alla tjänster där ni har använt det lösenordet", skriver Twitter.

Annons

Twitter har 330 miljoner användare. Det är oklart hur många lösenord som påverkades, men en källa som har insyn i företagets hantering av buggen säger att det var ett betydande antal – samt att de var röjda "i flera månader".

I vanliga fall krypteras lösenorden i de interna systemen så att Twitters anställda ser en slumpmässig kombination av siffror och bokstäver.

Byt lösenord, använd det bara på Twitter och aktivera tvåfaktorsauktorisering, tipsar företaget, "även om vi inte har någon anledning att tro att lösenordsinformation någonsin lämnade Twitters system".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons