Nyheter

Sjukhuschef tvingas gå: ”Jag hade gärna fortsatt”

Blekinge Artikeln publicerades
Hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth.
Foto: Gunnel Persson
Hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth.

Sjukhuschefen Lars Almroth tvingas lämna sitt jobb.

Bakgrunden är att de styrande politikerna och Almroth inte är överens om hur man ska utveckla hälso- och sjukvården i länet.

Det var SVT Nyheter Blekinge som var först med att berätta att hälso- och sjukhusdirektören Lars Almroth tvingas bort från sitt uppdrag.

– Jag hade gärna fortsatt, säger han under måndagsmorgonen till SVT Blekinge.

Allianspartierna bekräftade under måndagsförmiddagen i ett kortfattat pressmeddelande att man tar bort Almroth.

– Det är beklagligt men nödvändigt då vi har olika syn på hur hälso- och sjukvården i Blekinge ska utvecklas, säger regionstyrelsens ordförande Alexander Wendt (M).

Den senaste tiden har det varit massprotester från personalen på Blekingesjukhuset – mot dålig arbetsmiljö och brist på personal på en rad avdelningar.

Den politiska ledningen Alliansen (M, C, KD och L) har tagit beslutet att Lars Almroth ska lämna sitt uppdrag direkt, men rent formellt tas avskedet upp av regionstyrelsen den 5 juni.

Peter Lilja, nuvarande regiondirektör, tar tillfälligt över ansvaret som hälso- och sjukvårdsdirektör.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.