Nyheter

Båt började brinna – eftersök i vattnet på morgonen

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

På natten till söndagen ska det ha tagit eld på en båt vid Kollevik utanför Karlshamn.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 04.31.

– Vi fick in larm om att man skulle ha hört en båt som lämnat hamnen i Kollevik och efter det hade man hört motorproblem och sett kraftiga lågor, säger Ann-Sophie Jakobsson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge.

Räddningstjänst från Karlshamn och ambulanspersonal skickades till platsen. Båten ska vara cirka åtta meter lång och brann med öppna lågor.

– Man påbörjade släckning direkt och i nuläget är branden på båten släckt, säger Jakobsson klockan 05.45.

Man ska ha haft branden under kontroll klockan 05. Båten ska bärgas till land.

– Sedan är det eftersök i vattnet och längs kusten för att se om det är någon i vattnet eller någon som tagit sig i land. Nu är det inga personer som varit synliga där ute. Vi vet inte alls om någon befunnit sig där, säger Ann-Sophie Jakobsson.

Polis och sjöräddning är också involverade i arbetet. Polisen utreder om något brott begåtts i samband med branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.