Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våren försöker titta fram i Blekinge

Plusgrader är att vänta i länet i dagarna, men våren ser ut att dröja något.
BLEKINGE • Publicerad 20 mars 2018
Vintergäck i Karlskrona.
Vintergäck i Karlskrona.Foto: Linda Andersson

Under tisdagen inföll vårdagjämningen och i Blekinge passade solen på att titta fram. Trots det ser vinterkylan ut att hålla i sig, åtminstone nattetid.

– Onsdagen blir till en början klar och kall med minusgrader. Framåt dagen kommer temperaturen att stiga rätt så mycket och man kan räkna med flera grader varmt. Däremot blir det lite småblåsigt, vilket gör att det känns kallare än vad det egentligen är, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

Annons

Men han säger att Blekingeborna i alla fall verkar slippa regn och snökaos.

På torsdagsmorgonen kan det dock bli att återigen vakna upp till ett snötäcke.

– Det handlar inte om några jättemängder, men en del snöflingor ser ut att komma. På dagen blir det 4–5 grader varmt, så lite vårkänsla på temperaturen och det verkar finnas en del solchanser, även om det är lite osäkert.

Enligt Ian Engblom väntas återigen minusgrader under natten till fredagen och mellan 3 och 5 grader varmt på dagen.

– Det är ingen supervårvärme, men plusgrader. För att det ska vara vår krävs en medeltemperatur på över 0 grader sju dygn i rad. Det ser ut att vara goda chanser till det, men än så länge är vårens ankomst rätt osäker även om det helt klart går mot mildare tider.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons