Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Extremt hög brandrisk i länet: ”Bland de högsta i Sverige”

Länsstyrelsen i Blekinge går nu ut med en varning för extremt höga brandriskvärden i helgen.
Blekinge • Publicerad 3 augusti 2018
Länsstyrelsen i Blekinge går nu ut men en varning inför helgen då brandrisken i länet är en av de högst uppmätta i Sverige.
Länsstyrelsen i Blekinge går nu ut men en varning inför helgen då brandrisken i länet är en av de högst uppmätta i Sverige.Foto: Andreas Blomlöf

Till helgen råder det extremt hög risk för brand i både södra och mellersta Sverige.

Länsstyrelsen i Blekinge går nu ut och varnar för det mycket allvarliga läget, de så kallade brandriskvärdena är bland de högst uppmätta i Sverige.

Annons

Nu uppmanar man allmänheten till stor försiktighet:

– Det gäller all typ av eld, en liten gnista kan snabbt sprida sig och få allvarliga konsekvenser.

– Det handlar framförallt om att inte orsaka bränder i skog och mark, men också att inte orsaka händelser som gör att räddningstjänsten måste åka på onödiga utryckningar, skriver man i ett pressmeddelande.

Det totala eldningsförbudet lär stanna ett bra tag till.

– Förutom extremt höga brandriskvärden har vi dessutom en prognos med mycket starka vindar. – Kombinationen innebär en större fara för liv och hälsa då området är tätbefolkat, säger Jakob Wernerman, operativ chef på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons