Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Veckan som gick: Utsparkar, rockbilder och maktkamp

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 15 juni 2019

I början av veckan förekom en debatt i media om antalet besökare på Sweden Rock Festival i Norje.

”Jag har alltid älskat SRF, men nu var det alldeles för mycket folk, totalt kaos, man kunde knappt röra sig på området!”, skriver en festivalbesökare på Sweden rocks Facebook-sida.

Annons

”Smärtgränsen är nu nådd. På tok för mycket folk på en liten yta. Kändes mer jobbigt än trevligt att vara inne på området”, skriver en annan besökare.

Festivalens vice vd Sofia Lindqvist Lacinai tillbakavisar dock kritiken och menar att det var lika mycket folk i år som förra året.

En klädbutik i gallerian Kronan i Karlskrona ligger ute till salu.

Blekinges bästa rastplats har utsetts och årets utmärkelse blir den åttonde totalt till samma rastplats.

– Vi vill att turisterna och kunderna ska komma till en idyll, säger ägaren.

Efter skandalbilden avsade sig i veckan moderaten Niklas Joelsson i Sölvesborg formellt sitt politiska uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Han behåller dock sin plats i kommunfullmäktige.

I veckan skrev Sydöstran om vanvård av bland annat hundar.

Inne i huset låg stora högar av nedtrampad avföring, uppemot fem centimeter – och en liten vattenskål på en halv liter för 16 hundar. Efter en anonym anmälan omhändertogs 28 djur akut.

Du missade väl inte vår gigantiska bildbomb i veckan med över 750 bilder från årets Sweden Rock Festival.

I veckan var det också många elever som tog studenten och vi bevakade utsparkar och baler på ett flertal platser. Här kan du återuppleva festen.

Annons

Det händer saker på ölfronten i Karlskrona. I veckan berättade vi om en populär pub som nu åter slagit upp portarna och om stans nya mikrobryggeri.

Det har under försommaren varit en het och infekterad maktkamp i Olofström om vem som ska hålla i det styrande socialdemokratiska partiets roder. På onsdagskvällen kom beskedet att kommunalrådet Sara Rudolfsson (S) röstats bort från sin post. I stället ska nu den relativt okände Morgan Bengtsson.

Under långfredagens kväll i år drog en stor polisinsats igång i Ramdala. Polisen var förtegen kring fallet men enligt uppgifter ska en kvinna, anhörig till en polisman, ha blivit överfallen när hon var ute och gick med sina hundar. I torsdags kom nyheten att kvinnan troligen hittat på alltihop och nu delges hon misstanke för falsklarm.

Framtiden för Kafé Måsen i Torhamn är osäker – eftersom kommunen kan ta bort byggnaden.

Ägaren Lena König vill satsa ännu mer på verksamheten – men vågar inte – då kommunen inte vill skriva ett längre avtal.

Träffpunkten på äldreboendet Vidablick i Ronneby ska läggas ner, något som flera toppolitiker i kommunen nu kritiserar.

I veckan fick blekingen Lisbeth Svensson nöjet att skrapa fram en triss-vinst direkt i TV4-studion.

– En fantastisk upplevelse, säger den 60-åriga Ronnebybon.

Vinst blev det också för Karlskronafrisören Linda Schuster. Hennes spektakulära frisyrkreation slog hela världen med häpnad.

– Det här toppar listan och är det största jag vunnit hittills. Min dotter började att gråta på scen, sa hon till Sydöstrans reporter Thomas Törnqvist.

Annons

Nedräkningen har börjat i Sölvesborg. Tv-laget kommer att gästa Killebom för en hejdundrade fotbollsfest på Svarta led i sommar.

– Det var i höstas som vi satt och spånade om varför inte ta hit TV-laget som en start på Killebom, säger näringslivschef Stefan Olofsson.

Sju månader har gått sedan Jonas Andersson sa upp sig från jobbet för att förverkliga sin dröm, att driva ett eget företag.

Nu tar han nästa stora steg i karriären och om två veckor slår han upp dörrarna till Olofströms första fiskebutik, mitt i centrum.

I veckan stod det även klart att det blir fri entré för barn upp till elva år, i vuxens sällskap, under sommaren på en av länets populära badanläggningar.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons