Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Veckan som gick: Zlatanstaty och ny ambulansstation

Vad minns du från nyhetsveckan i Blekinge?
Blekinge • Publicerad 12 oktober 2019

I måndags var Sydöstran först med att berätta om 13-åriga flickan Lilja som försvunnit och som söktes av både polis och Missing People. På tisdagen berättade Liljas pappa om försvinnandet:

– Det är jobbigt, man äter och sover inte så mycket men polisen har gjort en jätteinsats hittills och förhoppningsvis hittas hon.

Annons

På torsdagen hittades flickan välbehållen i Örebro.

I början av veckan invigdes även den staty av fotbollshjälten Zlatan Ibrahimovic som skapats av Karlshamnsbördige konstnären Peter Linde.

– Den är en symbol för alla som inte känner sig välkomna, inte passar in eller känner att de inte ser ut som alla andra, sa Zlatan Ibrahimovic vid invigningen.

Vid en hastighetskontroll genom Vilshult i veckan kunde polisen konstatera att en bilist körde i 116 kilometer i timmen på en 50-sträcka. Körkortet omhändertogs direkt.

En insändare som fick stor uppmärksamhet i veckan skrevs av Jimmie Åkessons tidigare lärare, författaren Per Nilsson. Den hade rubriken: Vår stad - Sölvesborg - har dragits i smutsen.

En helt ny ambulansstation invigdes i Karlshamn i tisdags.

– Här finns solceller på taket, så vi är i princip självförsörjande på el, sade avdelningschefen Martin Sevestedt.

I veckan rapporterade vi om att Berg & Berg måste lämna golvfabriken i Kallinge. Detta efter att kommunala bolaget Abri på ett extrainsatt styrelsesammanträde den 8 oktober beslutade att inte acceptera det, enligt kommunen, för sent inkomna hyreskontraktet.

Under onsdagsmorgonen samlades personalen vid fabriken och fick besked om att de ska jobba på som vanligt.

Snart händer det saker på Galleria Diamanten i Ronneby. I samband med lanseringen av en ny stadsapp förvandlas byggnaden till ett eventhus med allt från grillning på takterrassen till stadens största after work.

Annons

Efter tre år säljs lunchrestaurangen Bistro Verkö i Karlskrona av ägarna bakom Skeppsgossen.

– Nu är det dags för nya äventyr, säger Camilla Rosengren.

Från näringslivet i Karlskrona har vi vi veckan bland annat även rapporterat om Ali Mohammad som flyttade från Göteborg till Blekinge för att öppna sin nya butik och om en urgammal affär som flyttat till ett nytt läge.

Lilla Gränums IF kvalar mot division 5 och coachen är närmast unik i sammanhanget.

– Jag får bättre respekt här än när jag tränade damlag, säger Susann Olsson – länets enda kvinnliga tränare för ett herrlag.

Vill du kunna läsa allt innehåll på Sydöstran?

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons