Asperots sena kvittering räddade poäng

Fotboll • Publicerad 23 september 2019
Mimmi Asperot, tvåa från höger, satte 5–5-målet i 88:e minuten borta mot Växjö och räddade en poäng till den damallsvenska jumbon Kungsbacka.Foto: Thomas Johansson / TT

Att säkra ett nytt damallsvenskt kontrakt ser ut som en besvärlig uppgift.

Men Kungsbacka vägrar att ge upp: 5–5-mötet borta med Växjö var ett tydligt tecken på just det.

Tvåmålsskytten Mimmi Asperots kvittering i 88:e minuten räddade en viktig poäng för nykomlingen, vilket betyder att jumbon har åtta poäng upp till Limhamn/Bunkeflo som har positionen ovanför tabellens nedflyttningsstreck.

Poängskörden på Myresjöhus arena kunde dock ha varit bättre. Kungsbacka ledde nämligen två gånger om – 1–0 och 2–1 – men tappade och var i stället i underläge, 2–3, efter den första halvleken.

I början av andra satte Violah Nambi 4–2 men gästernas forcering, med tre mål under matchens sista halvtimme, gav till slut en poäng.

Kungsbacka fortsätter ändå att ha en svår väg framför sig och måste lyckas med det mesta i de fyra avslutande omgångarna, allra närmast väntar serieledaren FC Rosengård, samtidigt som rivalerna – Djurgården och Limhamn/Bunkeflo – tappar poäng.