Delad pott i trist bottenmöte

Kalmar och Eskilstuna bjöd inte på något fotbollsgodis.
Krampaktig och tempofattig fotboll resulterade i ett mycket rättvist slutresultat, 0–0.
Fotboll • Publicerad 6 oktober 2019
Eskilstuna och Kalmar spelade en mållös och händelsefattig match.
Eskilstuna och Kalmar spelade en mållös och händelsefattig match.Foto: Patric Söderström/TT

Kalmar har haft rykte om sig att vara en mycket svår stad för bortalagen att spela i. Kalmar har varit starka hemma och det är på Fredriksskans eller Guldfågeln arena laget bärgat de flesta av sina poäng sedan de gick upp i allsvenskan igen 2004. Något som 2019 inte längre är ett faktum.

Kalmar har bara vunnit en match hemma på hela säsongen, mot Helsingborg.

– Vi får ett fantastiskt stöd och vill bjuda publiken på mer än vad vi gjort, säger Magnus Pehrsson.

"Tuff match"

På söndagen kom Eskilstuna på besök. Jumbon mot ett lag som är nära nedflyttningsstrecket. Att det var två lag i botten av serien märktes klart i matchen. Det var tempofattigt, händelsefattigt och målchansfattigt. Två lag där rädsla för att släppa in mål vann över viljan att göra mål.

– Det är en tuff match, vi visste att det skulle krävas mycket av oss. Vi gör en bra match defensivt, men kan mer offensivt, säger Eskilstunas tränare Saulius Sirmelus.

Kalmar hade två avslut på mål under första halvlek, båda hade ingen chans att faktiskt gå i mål. Eskilstuna, som hade väldigt lite boll, hade ett avslut som via en Kalmarförsvarare i maklig takt gick på mål. Inte heller det med någon chans att gå i mål.

Kalmar lider av sina skador och tvingades ställa upp med två försvarare på mittfältet, inget som hjälpte upp tempot eller anfallsspelet.

"Behöver uppehållet"

– Vi behöver det här uppehållet för att kunna spela ihop oss lite. Vi har haft oerhört mycket skador och sjukdomar i truppen vilket gör det svårt att spela ihop en startelva, säger Magnus Pehrsson.

Första halvlek kommer inte gå till fotbollshistorien.

Andra halvlek blev inte bättre. Om det ändå skapades tre målchanser totalt i första halvlek var det tre fler än i andra. Kalmar och Eskilstuna fick i alla fall var sin poäng i bottenstriden.

– Det kommer bli tufft, men vi har fortfarande en chans och den ska vi ta, säger Saulius Sirmelus.