Djurgården vann derbyt – tog femte raka

Ishockey • Publicerad 16 oktober 2019
Djurgården, här med Felicia Linder, tog femte raka segern i SDHL. Arkivbild.
Djurgården, här med Felicia Linder, tog femte raka segern i SDHL. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Djurgårdens hockeydamer har fått upp farten rejält de senaste veckorna. Efter en tung säsongsinledning, där SDHL-laget föll i de tre första matcherna, har stockholmarna nu tagit fem raka segrar. Den senaste kom i derbyt borta mot AIK. Det blev 3–1 sedan danskan Josefine Jakobsen tryckt in det avslutande 3–1-målet i tom bur med 1.13 kvar av tredje perioden.

Innan dess hade Djurgården haft ledningen med både 1–0 och 2–1. Poängdrottningen Sarah Bujold spelade fram Alice Östensson till 1–0-målet knappt åtta minuter in i första perioden.

Segern innebär att Durgården, som åkte ut i kvartsfinal i fjol, gick upp som trea i en haltande tabell, tio poäng bakom ledande HV71.