Drömmål av supertalangen när Finland vann

Finland studsade tillbaka direkt efter förlusten mot USA i ishockey-VM.
Än en gång var det supertalangen Kaapo Kakko som stal de största rubrikerna när de finländska lejonen vände och vann mot Danmark med 3–1.
Ishockey • Publicerad 16 maj 2019
Finländskt jubel efter Kaapo Kakkos 1–1-mål mot Danmark.
Finländskt jubel efter Kaapo Kakkos 1–1-mål mot Danmark.Foto: Petr David Josek/AP/TT

18-åringen, som har tagit VM med storm och gett Finland en drömstart i turneringen, bjöd på ny show när han kvitterade till 1–1 knappt sex minuter in i den andra perioden.

Kakko satte fart med pucken från mittlinjen, rundade både en försvarare och den danske målvakten Sebastian Dahm under samma fint och skickade in 1–1 i tom bur. Det var stjärnskottets sjätte mål i turneringen.

– En skön känsla, det var ett viktigt mål för oss, säger Kakko i SVT.

Snyggast hittills?

Om det var ett av hans snyggaste i karriären?

– Det tror jag inte, säger 18-åringen och ler.

I samma period tryckte Sakari Manninen in 2–1, innan Harri Pesonen utökade till 3–1 11.07 in i tredje – assisterad av Kaapo Kakko.

Därmed tog Finland sin tredje seger på fyra matcher. Trepoängaren innebär att laget kliver upp på andra plats i grupp A, två poäng bakom Tyskland.

– Vi har en bra känsla i laget, det känns bra ute på isen, säger Kakko.

Tredje raka

Samtidigt tog Kanada sin tredje raka seger, 5–2 mot Frankrike, i samma grupp. Kanadensarna har bara förlorat en match hittills i mästerskapet – premiären mot Finland – och ligger trea i gruppen.

Under torsdagskvällen gjorde också Tjeckien processen kort med Lettland i Sveriges grupp. Tjeckerna, som slog Tre Kronor i VM-premiären, låg förvisso under med 0–2 efter en period, men gjorde sedan 4–0 i den andra och vann till slut med 6–3.

Både Tjeckien och Sverige ligger just nu på kvartsfinalplats, med Ryssland och Schweiz före sig i tabellen.