Innehåll A-Ö

Annons

Effektivt och tajt Skellefteå bröt förlustrad

En tajt defensiv samt god effektivitet när målchanserna dyker upp är ett recept som gett många ishockeysegrar.
Skellefteå använde sig av just dessa ingredienser när laget bröt sin förlustsvit genom att bortabesegra Oskarshamn med 5–2.
Ishockey • Publicerad 21 november 2019
Skellefteå jublar efter Oscar Möllers 1–0.
Skellefteå jublar efter Oscar Möllers 1–0.Foto: Claus Meyer/TT

Tre raka förluster, och en seger från de sju senaste matcherna, talade om att Skellefteå rest till östra Småland med en brinnande iver att spela in välbehövliga poäng. Taktiken handlade om att värdesätta det enkla i spelet och Oscar Möller gav exempel på NHL-stjärnor som inte krånglar till det i onödan.

– Vi fokuserade på att spela rätt och inte chansa. Kolla på Erik Karlsson och Sidney Crosby, de använder sargen, menar han.

En smakstart

Annons

Möller själv samt Andreas Wingerli gjorde varsitt tidigt mål. En smakstart för Skellefteå, förstås.

– Vi fick en boost och kom ut till andra perioden med energi, säger Oscar Möller.

Oskarshamn var laget som behövde jaga och man fick närkontakt när Johannes Salmonsson styrde in reduceringspucken. Målet gav hemmalaget ökad energi och chanser till en kvittering skapades. Men i stället ökade Jonatan Berggren på bortalagets ledning med endast 43 sekunder kvar till den andra pausen.

– Där hade vi lite tur, säger Oscar Möller.

I matchens slutskede fick Oskarshamn möjlighet att spela powerplay och Markus Modigs tog chansen att reducera till 2–3.

– Då fick de energi från sig själva och från fansen, för oss gällde det att vara kalla och inte bli stressade, säger Oscar Möller.

Möller tvåmålsskytt

Hemmapubliken vädrade morgonsol, men en utvisning i offensiv zon bromsade kvitteringsjakten. Oscar Möller blev tvåmålskytt och Skellefteå vann till slut med 5–2.

– Vårt mål när vi kom hit var att spela ordentligt och rejält. Vi visade offervilja och täckte skott, vi är riktigt glada för att vi tog tre poäng, säger Oscar Möller.

I höstas rivstartade Oskarshamn säsongen och fick under några dagar uppleva hur det känns att toppa SHL-tabellen. Men nu har framgångssagan förbytts till den tuffa verklighet som många SHL-nykomlingar före dem fått erfara. Oskarshamn parkerar på tabellens jumboposition och behöver börja vinna matcher om inte lagen ovanför strecket ska springa iväg. Tränaren Håkan Åhlund var nöjd med sitt lags prestation under matchens två sista perioder.

– Då ställde vi frågan till Skellefteå, säger han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.