J-Södra ny serieledare efter sjätte raka

Fotboll • Publicerad 14 september 2019
Edin Hamidovic (th) gjorde mål på nytt när Jönköpings Södra tog sjätte raka segern i superettan. Arkivbild.Foto: Kicki Nilsson/TT

Jönköpings Södra fortsätter att ösa på i superettanfotbollen. Borta mot jumbon Öster kom sjätte raka segern och därmed gick J-Södra upp i serieledning, en poäng före Mjällby men med en match mer spelad.

Skyttekungen Edin Hamidovic tryckte in 1–0 på straff i den 23:e minuten och med 20 minuter kvar av matchen fick gästerna chansen på nytt från elva meter, då var det Alexander Jallows tur att näta.

J-Södra har nu sju matcher kvar att spela i kampen om en allsvensk biljett. Härnäst väntar tuffa matcher. Efter hemmamötet med Norrby, om en vecka, möter smålänningarna i tur och ordning trean Varberg och tvåan Mjällby.

– Vi får se efter 30 omgångar var vi spelar nästa år. Vi kan inte fokusera på allsvenskan nu, utan det är sju matcher kvar att spela, säger Alexander Jallow till .

Längre ner i tabellen tog Trelleborg sin andra raka seger, 1–0 borta mot Örgryte, medan Frej vann bottenmötet med Syrianska med 3–0 på bortaplan. Det var Frejs första seger sedan den 1 juni.