Innehåll A-Ö

Annons

Linnérs miss gav kryss i Sundsvall: "Dåligt"

AIK:s guldmålvakt Oscar Linnér blev stor syndabock borta mot Gif Sundsvall.
22-åringen tappade in David Bataneros skott från drygt 20 meter och det fotbollsallsvenska mötet slutade 1–1.
Fotboll • Publicerad 24 maj 2019
AIK:s allsvenska skytteligaledare Tarik Elyounoussi gjorde sitt nionde mål i 1–1-matchen borta mot Gif Sundsvall.Foto: Erik Mårtensson/TT

Det var i den 42:a minuten av mötet på ett regnigt NP3 arena i Sundsvall, vid ställningen 1–0 till AIK, som bortamålvakten Oscar Linnér strulade till det.

"Giffarnas" spanske mittfältare David Batanero hade fått bollen centralt utanför straffområdet, fintat ett skott med vänstern och sedan skjutit med högern. Skottet studsade till längs konstgräset och Linnér misslyckades när han skulle omfamna bollen i en så kallad skopa.

Annons

22-åringen, som blev stor SM-guldhjälte med AIK förra året, fick i stället bollen upp på bröstet och sedan studsade den in under honom och i mål.

– Det är klart att det är halt och det regnade ute. Men det är inget jag skyller på och det finns ingen ursäkt. Man ska klara av att spela i alla väder. Det är bara ett dåligt ingripande och det är en boll jag ska ta hundra gånger av hundra, sade Oscar Linnér till och fortsatte:

– Men det är sånt som händer.

"Jämn match"

Målvaktstavlan betydde 1–1 i matchen sedan AIK:s och allsvenskans skytteligaledare Tarik Elyounoussi gjort säsongens nionde mål en kvart tidigare.

Då var det hemmalaget som hade stått för ett försvarsmisstag. Spanske försvararen Pol Morenos hemåtpass var för svag och AIK:s lagkapten Henok Goitom kunde spela fram den norske skyttekungen.

– Det är en jämn match, vi bjuder på ett mål och de bjuder på ett. Lite till och från, från båda lagen, sade Gif Sundsvalls anfallare Linus Hallenius efter första halvlek till C More.

Dubbla trendbrott

– Det var tungt, mycket spring. Svårt att spela på en sådan här plan alltså. Speciellt när det regnar. Det går snabbt, sade AIK:s Tarik Elyounoussi till C More och ogillade konstgräset.

– Jag hatar att spela på sådana här planer, det är en helt annan idrott.

Det blev inga mål i andra halvlek och matchen slutade 1–1. Gladast för det var nog hemmalaget som därmed tog sin första poäng på fem omgångar, sedan 3–1-segern hemma mot Falkenberg den 29 april. Sundsvall lämnade därmed kvalplatsen och lyfte upp till 13:e plats i en haltande tabell.

AIK fick däremot se sin segersvit på fyra matcher bruten. Solnalaget, som ändå tog sig upp på andra plats, riskerar därmed att tappa mark inför helgens övriga matcher i den elfte allsvenska omgången.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.