Tung helg för Norén – Söderberg storspelade

Golf Artikeln publicerades
Alex Norén fick fundera en del på spelet under Scandinavian Invitation.
Foto: Anders Wiklund/TT
Alex Norén fick fundera en del på spelet under Scandinavian Invitation.

Alex Noréns avslutning på Scandinavian Invitation blev inte vad han hade hoppats på.

37-åringen gick runt på 67 slag, tre under par, och hamnade långt från täten.

Hemmaspelaren Sebastian Söderberg hade en desto bättre runda, gick sju under par och blev delad femma.

Nej, årets svenska Europatourtävling i Mölndal utanför Göteborg var inte Alex Noréns tävling. 37-åringen, som har vunnit tävlingen två gånger tidigare, slutade på delad 40:e plats efter att ha gått –7 på fyra rundor.

– Det är klart man är mycket besviken. Sedan försöker man att hålla humöret uppe. Men det är klart att scoren kunde ha varit bättre, säger Norén.

Tufft år

Norén, med tio segrar på Europatouren, har haft ett tungt år där segrarna har uteblivit.

– Det har varit ett tufft år mentalt där jag inte riktigt fått till det. Man vill lite mycket och det är svårt att ta på om det är spelet eller det mentala. Jag skulle gärna komma in i en känsla där man får lite mer gratis birdies eller bättre närspel, säger Norén och fortsätter:

– I dag slår man okej men det är inte tillräckligt nära. Det är det som är störande. När det bara är lite "off" är det enerverande.

Sebastian Söderberg, med Hills GC som hemmaklubb, stod för suverän golf under söndagen. Inför dagen låg han på –6 och avslutade med hela sju under par. –13 blev Söderbergs slutresultat efter fyra rundor och hemmaspelaren slutade därmed på delad femte plats.

– Jag har försökt ta det lugnt och avslappnat och spelet har känts bra. Mentalt var det en riktigt bra insats och det var nära en helt perfekt tävling. Dagen summerar väl ändå upp helgen, det känns grymt, säger Söderberg.

Alexander Björk inledde tävlingen med två stabila rundor och låg –6. Under söndagens strålande solsken spelade han sin bästa golf för tävlingen och gick runt på sex under par.

Tredje rundan förstörde

Tyvärr för Björk så förstörde lördagens spel hans chanser till en topplacering. Svensken slog då 72 slag, två över par, och den rundan svider.

– Jag är nog mer missnöjd över tredje rundan även fast jag känner att det var en bra runda i dag. Det är klart man hade velat hamna högre upp. Det är gårdagen (lördagen) som förstör så det är surt. Men man får ta med det som jag gjorde bra i dag, säger Björk, som blev delad 20:a på –10.

Joakim Lagergren, som var bäste svensk efter första dagen och som blev tredje bästa svensk totalt, hade två tyngre dagar men avslutade bra. Med två eagles – varav en på sista hålet – såg 27-åringen till att hamna på fem under par, totalt –12 vilket räckte till en delad tiondeplats.

Även Marcus Kinhult avslutade snyggt. 23-åringen gjorde sin bästa runda på söndagen, sex under par, och slutade på tio under par totalt och en delad 20:e plats.

Fakta

Fakta: Så slutade Scandinavian Invitation

Toppställningen:

1) Erik Van Rooyen, Sydafrika, –19

2) Matthew Fitzpatrick, England, –18

3) Henrik Stenson, Sverige, Dean Burmester, Sydafrika, –14

5) Sebastian Söderberg, Sverige, Sihwan Kim, USA, Jamie Donaldson, Wales, Alexander Levy, Frankrike, Wade Ormsby, Australien, –13

...övriga svenskplaceringar:

10) Joakim Lagergren, –12

20) Alexander Björk, Marcus Kinhult, Niklas Lemke, –10

40) Jens Dantorp, Alex Norén, –7

47) David Nyfjäll, –6

53) Per Längfors, Rikard Karlberg, –5

59) Henric Sturehed, –4

Visa mer...