Timrå öser på – Karlskoga med tung vändning

Timrå fortsätter att ösa på i toppen av hockeyallsvenskan.
Hemma mot bottengänget Almtuna kom tredje raka segern, 2–0, för fjolårets SHL-jumbo.
Samtidigt svarade Karlskoga för en tung vändning borta mot Södertälje – medan Modo bjöd på ny målshow.
Ishockey • Publicerad 16 oktober 2019

Timrås poängkung Albin Lundin höll sig framme igen hemma mot Almtuna. 23-åringen, som toppar hockeyallsvenskans poängliga på 21 poäng, låg bakom ledningsmålet när han spelade fram lagkamraten Jens Looke till 1–0 drygt 13 minuter in i den första perioden.

Efter en mållös andra fastställde sedan danske Morten Madsen slutresultatet med 1.30 kvar av tredje perioden.

Det betydde att Timrå tog sin nionde seger på tio matcher och att laget fortsätter att skugga Björklöven i toppen. Björklöven leder serien på 24 poäng, lika många poäng som Timrå men med bättre målskillnad.

Även Karlskoga fick jubla. Tabelltrean var illa ute borta mot Södertälje och låg under med 1–3 inför den tredje perioden, men stod för en tung vändning. Karlskoga gjorde tre raka mål under de drygt åtta sista minuterna – där Jesper Kokkonen satte det viktiga 3–3-målet, hans andra fullträff för kvällen – efter 14.12 innan Nikola Pasic satte det avgörande 4–3-målet efter 15.04.

Karlskoga ligger två poäng bakom Timrå på andraplatsen. Desto tyngre för Södertälje, som nu är näst sist.

Samtidigt fortsätter Modo att gå starkt strax bakom Karlskoga. Tabellfyran tog en ny storseger – 5–1 hemma mot Vita Hästen – och har nu gjort 13 mål på de tre senaste matcherna.