Annons

Nykomlingens sköna skräll

Fotboll • Publicerad 21 september 2019
På fall. Barcelonas Leo Messi står på öronen i en närkamp med Granadas Yangel Herrera.Foto: Miguel Morenatti/AP/TT

Nykomlingen Granada skrällvann med 2–0 över Barcelona i La Liga och gick upp i serieledning.

Regerande mästarlaget Barcelona har börjat säsongen på ett mediokert sätt, har två förluster efter fem matcher och ligger först på sjunde plats i tabellen.

Annons

Barcelona började med Leo Messi och tonårssensationen Ansu Fati på bänken och hamnade i underläge redan i andra minuten då Ramon Azeez nickade in bollen från nära håll.

Barcatränaren Ernesto Valverde bytte in Messi och Fati i paus och spelet blev bättre, men målen uteblev. I stället sköt Alvaro Vadillo 2–0 på straff i 66:e minuten.

Granada hade bara vunnit en gång på de senaste 20 försöken över Barcelona, men bättrade på den statistiken. För Barcelona är bortastatistiken ingen vacker läsning – inte en seger på de sju senaste bortamatcherna i alla tävlingar inräknat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.