Oskarshamn vann historisk SHL-seger

Det blev en historisk afton då tidernas första SHL-match spelades i staden.
Festens temperatur nådde kokpunkten när slutsignalen förkunnade att hemmalaget Oskarshamn besegrat Leksand med 4-1.
Ishockey • Publicerad 17 september 2019
Markus Modigs, höger, kramas om efter ett av sina två mål i Oskarshamns seger mot Leksand.Foto: Claus Meyer/TT

Nykomlingsmötet fyllde SHL:s minsta arena till sista plats, 3 275 åskådare.

– Hela staden har längtat, det här har varit målbilden under sommarträningen, säger Markus Modigs om känslan att få spela SHL-ishockey inför hemmafansen.

Oskar Lang, en av Leksands målskyttar när laget vann sin premiärmatch i lördags, gjorde mål på nytt. När sedan Oskarshamns Filiph Engsund drog på sig ett matchstraff tryckte Leksand på ordentligt under fem minuters powerplay.

– Vi har sagt att vi ska vara konsekventa i vårt spel, oavsett vad som händer, säger Markus Modigs.

Historiskt mål

I slutet av den andra perioden uppenbarade sig läget som blev början på vändningen. Oskarshamn fick spela fem mot tre och då skrev Markus Modigs in sig i historieböckerna som klubbens förste SHL-målskytt i hemmaarenan.

– Det är ju vad man drömt om under hela livet, att få göra mål i högsta serien mot de bästa spelarna.

Likaläge och få vågade sig nog på en gissning om hur poängen skulle fördelas. Var det tid för Oskarshamns första SHL-seger någonsin eller skulle Leksand vinna andra raka i sin återkomst till högsta serien?

Första kapitlet av sannsagan SHL i hemmarinken slutade i lycka för hemmafansens vidkommande. När drygt sju minuter återstod att spela av den tredje perioden skapade Oskarshamn anfallet som avslutades med att Nicklas Heinerö gav laget en blytung 2-1-ledning.

Två mål i tom kasse

Och Leksand skulle även bli varse om att Markus Modigs fått mersmak på det här med att göra mål i landets högsta serie. Bortatränaren Roger Melin plockade ut sin målvakt vilket resulterade i att Modigs skickade in Oskarshamns 3-1-puck från halva plan.

– Jag såg att det var öppet och chansade genom att skicka iväg pucken. Det kändes som spiken i kistan, skönt för oss att få pusta ut efter att ha fått jobba hårt.

John Dahlström fastställde slutresultatet genom att sätta ännu en puck i det övergivna Leksandsmålet.

– Det ska inte vara lätt för de andra lagen att komma till Oskarshamn, säger Markus Modigs inför kommande hemmamatcher.