Pressat HV71 vände och vann

Ishockey • Publicerad 17 januari 2020
Hanna Olsson gjorde två mål för serieledande HV71 som vände 0–2 till seger. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Suveräna serieledaren HV71 var illa ute i bortamatchen mot Linköping i damhockeyligan SDHL.

Men underläge med 0–2 efter första perioden vändes till 4–2-seger.

– Vi kom inte alls upp i normal standard i första perioden, men vi visade i andra att vi kan mycket bättre, sade landslagsstjärnan och tvåmålsskytten Hanna Olsson till SVT.

HV gjorde tre mål inom loppet av drygt sex minuter i den andra perioden och Hanna Olsson sköt matchvinnande 3–2 med sitt 18:e mål för säsongen. I slutet av matchen fastställde hon också 4–2 i tom kasse när Linköping plockat ut målvakten.

Jönköpingslaget tog därmed sin 25:e seger på 29 matcher och leder serien med hela 16 poängs marginal till tvåan, fjolårsmästaren Luleå som har en match mindre spelad.

Serietrean Brynäs vann med 5–3 hemma mot Leksand efter två mål av Katerina Mrazova.