Rögle-målvakten Rifalk: "En bra match"

Ishockey Artikeln publicerades
Rögle-målvakten Christoffer Rifalk höll nollan i hemmamötet med Skellefteå.
Foto: Anders Bjurö/TT
Rögle-målvakten Christoffer Rifalk höll nollan i hemmamötet med Skellefteå.

Rögle gjorde precis som efter säsongens första förlust:

Följde upp med en seger.

"Det här var en match vi måste glömma ganska snabbt", sade tränaren Cam Abbott till Helsingborgs Dagblad efter 3–5-förlusten, säsongens andra nollpoängare, borta mot Färjestad.

Sagt – och gjort.

När SHL-topplaget Rögle ett par dagar senare tog sig an ett formstarkt Skellefteå – raka trepoängare mot Djurgården, Brynäs och Malmö – var hemmaspelarna betydligt noggrannare i spelet, såg till att inte riskera något på egen blå linje samt visade mer kraft i alla delar av spelet.

Resultatet: En ny trepoängare.

"Bra match"

– Jag tycker att vi gör en bra match från början till slut, vi håller dem på rätt sida, säger Rögles Christoffer Rifalk, målvakten som noterades för SHL-karriärens första hållna nolla, till C More.

– De hade några lägen men jag tycker att vi städade bort dem rätt bra. Det var en laginsats.

Leon Bristedt såg till att Rögle fick en drömstart. 24-åringen visade fart och skicklighet när han stack iväg i en spelvändning, men det var tack vare en stor skopa tur som forwarden fick in Rögles ledningsmål.

1–0-målet – som prickades in efter 3.33 och på Rögles första skott – gick via en försvarsklubba och överraskade Skellefteå-målvakten Gustaf Lindvall.

2–0 satte Daniel Zaar efter snyggt powerplay-spel av hemmalaget och med tanke på Kodie Currans upplägg var det en möjlighet som 25-åringen inte kunde missa.

– Det var bra rörelse, pucken gick snabbt, den gick som på ett snöre. Det var en fantastisk passning av Kodie, säger han till C More.

Sörensen målskytt

Hemmalagets tredje mål, fram till 3–0, prickades också in i powerplay.

Nick Sörensen, ny från Växjö, fick drog till direkt på en lös puck framför Lindvall och kort senare jublade hon över säsongens första mål.

Säsongens första förlust, 0–1 mot Oskarshamn, följdes av poäng i sju raka matcher.

Frågan är nu hur Rögles resultatrad kommer att se ut efter segern mot Skellefteå.