Innehåll A-Ö

Annons

Rolfö målskytt i CL-krossen: "Jätteroligt"

Tre mål på tre matcher. Fridolina Rolfö är inne i ett stim.
Den svenska landslagsstjärnan slog till igen när hon och Hedvig Lindahls Wolfsburg körde över nederländska Twente med 6–0 i första åttondelsfinalen i Champions League.
Även Amanda Ilesteds Bayern München och Hanna Glas PSG vann enkelt.
Fotboll • Publicerad 16 oktober 2019
Fridolina Rolfö (här i landslagströjan) gjorde mål i CL-debuten för Wolfsburg.
Fridolina Rolfö (här i landslagströjan) gjorde mål i CL-debuten för Wolfsburg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fridolina Rolfö har kommit tillbaka med besked efter fotskadan som hållit henne borta från fotbollen under hösten. Anfallaren gjorde mål i Sveriges EM-kvalkross (7–0) hemma mot Slovakien förra tisdagen, nätade på nytt för klubblaget Wolfsburg borta mot Köln tre dagar senare – och på onsdagen slog hon till igen.

Den här gången i Champions League.

Annons

I den 78:e minuten, vid ställningen 4–0 i första åttondelsfinalmötet hemma med Twente, gjorde Rolfö 5–0 via en lobbnick över 19-åriga bortamålvakten Daphne Van Domselaar. Målet kom 17 minuter efter att Rolfö blivit inbytt.

"Jätteroligt"

– Jag får ett fantastiskt fint inlägg av Claudia Neto, och jag är sugen på att få vara med där framme och göra mål. Det är jätteroligt att få göra mål i dag, och även i de senaste matcherna, säger Rolfö till SVT.

Fullträffen innebär att 25-åringen gjorde mål i sin CL-debut för Wolfsburg, som hon blev klar för i maj.

– Man är otroligt spelsugen, man har ju suttit vid sidan och tittat och längtat efter att vara på planen. Så det är klart att man känner ett extra stort spelsug och jag njuter av varje minut av att vara på plan, säger Rolfö.

I den 89:e minuten fastställde nederländska mittbacken Dominique Bloodworth slutresultatet till 6–0. Wolfsburg motsvarade därmed förväntningarna som ett av de tippade topplagen att gå vidare till kvartsfinalerna som spelas i slutet av mars och början av april. Den tyska mästarklubben, som spelade CL-final 2018 och som har två titlar sedan tidigare, har stormat fram även i Bundesliga som laget leder efter sex segrar av sex möjliga.

Storsegrar för svenskorna

Twente, nederländsk mästare, har som längst gått till åttondelsfinal i CL.

Svenska målvakten Hedvig Lindahl hade en lugn kväll mellan stolparna – gästerna avlossade inte ett enda skott på mål – och höll nollan.

Även Amanda Ilesteds Bayern München och Hanna Glas Paris Saint-Germain hade en enkel resa. Bayern – där Ilestedt saknades i truppen – vann den första åttondelsfinalen mot kazakiska Kazygurt med 5–0 på bortaplan, medan PSG fixade 4–0 borta mot isländska Breidablik. Hanna Glas spelade hela matchen för PSG.

Returmatcherna spelas den 30-31 oktober.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.