Sävehof föll stort efter mardrömsstart

Handboll • Publicerad 6 oktober 2019
Sävehof inledde Champions Leagues gruppspel med en klar förlust. Arkivbild.
Sävehof inledde Champions Leagues gruppspel med en klar förlust. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Sävehofs handbollsdamer hade inte mycket att säga till om när gruppspelet i Champions League inleddes i Györ.

Partillelaget fick en mardrömsstart med en drygt sju minuter lång måltorka – samtidigt som ungerskorna ryckte till sig en 5–0-ledning. Sävehof fick sedan kämpa i uppförsbacke hela matchen.

Györ hade 17–11 i paus, en ledning som snabbt växte till 20–11 när Sävehof inledde svagt även i andra halvlek. Till slut vann hemmalaget med hela 35–23.

Om en vecka fortsätter gruppspelet för Sävehof, som hade sina vassaste anfallsvapen i femmålsskyttarna Johanna Forsberg och Trine Wacker Mortensen, hemma mot slovenska Krim Ljubljana.