SDE skrällde på nytt

Ishockey • Publicerad 15 september 2019
Sofie Lundin gjorde Djurgårdens första mål för säsongen, men det räckte inte till poäng. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Fem säsonger i rad har Stockholmslaget SDE tillbringat i botten av damligan SDHL och tvingats kvala sig kvar. Kanske är den tiden förbi nu. SDE skrällvann derbyt över Djurgården med 3–1 och tog andra raka segern i serieupptakten.

Nederländskan Julie Zwarthoed gjorde två mål i första perioden, det första i powerplay, innan brittiska lagkaptenen Leanne Ganney satte 3–0 i numerärt underläge efter drygt fem minuter av andra perioden.

Målvakten Sofia Reideborn var en annan matchhjälte med sitt storspel där hon tog 33 av 34 skott.

SDE tog fyra trepoängare på 36 matcher i fjol – nu har laget två på två matcher efter att laget också besegrade fjolårsfinalisten Linköping i premiären.

För Djurgården har säsongen börjat med två raka derbyförluster då det blev 0–2 mot AIK i premiären i fredags. Ett dystert facit för 2017 års SM-guldlag som bland annat värvat in kanadensiska landslagsstjärnan Jennifer Wakefield till den här säsongen.

Sofie Lundins tröstmål med knappt tre minuter kvar var lagets första fullträff för säsongen.