Stjärntrio borta – då blev Di María hjälte

Ingen Neymar, Kylian Mbappé eller Edinson Cavani.
Då klev Ángel Di María fram för Paris Saint-Germain – och sänkte Real Madrid med två mål i Champions League-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 18 september 2019
Ángel Di María gjorde två mål mot Real Madrid när PSG vann med 3–0 på Parc des Princes.Foto: Francois Mori/AP/TT

Redan i den första gruppspelsomgången i Champions League bjöds publiken på Parc des Princes på ett riktigt tungviktsmöte.

Men för de anlända var det en fråga som på förhand knappast gick att undvika: Hur skulle PSG klara sig utan avstängde Neymar och skadade duon Kylian Mbappé och Edinson Cavani när spanska giganten Real Madrid var på besök?

Svaret: Alldeles utmärkt.

För i den stjärnspäckade trions frånvaro klev i stället en annan poängspelare fram två gånger om.

Med knappa kvarten avverkad höll sig argentinaren Ángel Di María framme i straffområdet och vinklade in lagkamraten Juan Bernats låga inspel i mål bakom målvakten Thibaut Courtois.

Lät vänstern tala

Den 31-årige före detta Real Madrid-spelaren höll knappast igen med sitt målfirande och var minst lika lycklig när han smällde in 2–0 20 minuter senare.

Som så många gånger tidigare i karriären visade Di María ånyo upp att hans vänsterfot är av högsta internationella snitt när han med ett hårt och välplacerat skott skickade bollen in i nätmaskorna från straffområdets utsida.

Spelarna i Real Madrid gjorde vad de kunde för att komma tillbaka målmässigt i matchen men varken marginaler eller videogranskningar var på "Los Blancos" sida denna afton. Ett konstmål från Gareth Bale underkändes av VAR på grund av en hands före paus.

Klar seger

I andra halvlek var det sedan Karim Benzemas tur att fira ett reduceringsmål aningen för tidigt på grund av en offsideavvinkning.

I stället gavs PSG möjligheten att döda matchen på stopptid. Belgaren Thomas Meunier avslutade en kontring med att i öppet mål dunka in 3–0 – vilket blev slutresultatet.

Den andra matchen i grupp A avgjordes tidigare under dagen och slutade 0–0 mellan Club Brygge och Galatasaray.