Tottenham tappade tvåmålsledning i CL

Tottenham såg ut att få en kanonstart på Champions League-säsongen.
Men Olympiakos ville annat – och hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge mot vårens finallag.
I stället går Bayern München upp som gruppetta efter en planenlig seger mot Röda Stjärnan.
Fotboll • Publicerad 18 september 2019
Olympiakos Mathieu Valbuena låg bakom båda målen i 2–2-matchen mot Tottenham.
Olympiakos Mathieu Valbuena låg bakom båda målen i 2–2-matchen mot Tottenham.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Trots dominans från det grekiska hemmalaget var det förra säsongens Champions League-tvåa Tottenham som tog ledningen i den första halvleken på Karaiskakis-stadion i Pireus.

Harry Kane visade vägen för engelsmännen när han skickade in en straff efter 25 minuter – en bortaledning som sedan utökades till 2–0 när Lucas Moura dunkade bollen hårt i nät från straffområdets utsida.

Olympiakos, påeldat av en hetlevrad hemmapublik, gav dock inte upp och fick till en viktig reducering strax före halvtid genom portugisen Daniel Podence.

Delad pott

Framspelningen stod franske veteranen Mathieu Valbuena för – och likaså det efterföljande kvitteringsmålet. I den 52:a minuten fick 34-åringen sin fot trampad på av Tottenhams Jan Vertonghen varpå domaren pekade på straffpunkten.

Valbuena reste sig från gräset, skakade av sig smärtan – och satte själv bollen i nät till höger om sin landsman i målet, Hugo Lloris.

Trots chanser åt båda håll i matchens slutskede blev det inga fler mål – och Tottenham fick därmed nöja sig med "bara" en pinne trots ledning med två mål.

Enkel seger för Bayern

Bättre poängmässig utdelning blev det för "Spurs" förväntade konkurrent om förstaplatsen i grupp B: Bayern München.

Den tyska mästarklubben vann som väntat komfortabelt hemma mot Röda Stjärnan och går upp i ledning efter 3–0 hemma på Allianz Arena.

Kingsley Coman inledde målskyttet genom att nicka in 1–0 i den första halvleken. Robert Lewandowski ökade sedan på ledningen i den 80:e minuten innan inbytte Thomas Müller fastställde slutresultatet till 3–0.