Två mål av Wiedesheim-Paul i derbysegern

Fotboll • Publicerad 29 september 2019

Varberg hade chans att klättra upp i tabelltopp av superettan.

I stället var det Halmstad som knep derbyts trepoängare, efter 3–2-segern hemma på Örjans vall.

Och det var till stor del tack vare duon Thomas Boakye och Rasmus Wiedesheim-Paul.

Den 26-årige mittfältaren Boakye tog sig runt på högerkanten och spelade fram Wiedesheim-Paul, 20, till 1–0 efter 35 minuter. På tilläggstid träffade Boakyes inlägg Anton Liljenbäcks vänsterarm och Wiedesheim-Paul satte dit hemmalagets andra mål från straffpunkten.

Dusan Djurics 3–1 i 51:a minuten räckte för att säkra segern och få stopp på Varbergs trend med sju raka matcher utan förlust.

Dalkurd vände 0–1 till seger med 3–2 hemma mot Trelleborg efter mål av Ahmed Awad, Besard Sabovic och Dillan Ismail.