Västerås starkast i nykomlingsmötet

Fotboll • Publicerad 24 augusti 2019
Nykomlingen Västerås är hela åtta poäng från negativ kvalplats och sitter för tillfället säkert i superettan. Arkivbild.Foto: Conny Sillén/TT

Mycket talar för att Västerås spelar kvar i superettan i fotboll även nästa säsong. På lördagen tog nykomlingen en tung seger borta mot en annan nykomling: Syrianska.

På Södertälje fotbollsarena gav Jonas Hellgren bortalaget ledningen redan efter tre minuter när han satta bollen i mål assisterad av förre Djurgårdsspelaren Brian Span.

I den 68:e minuten ökade Simon Johansson på till 0–2 innan Syrianskas Abdel Diarra med ett nickmål reducerade till 1–2 på stopptid.

Syrianska är trots förlusten alltjämt kvar på säker mark, men är bara två poäng från negativ kvalplats med en match mer spelad.

Västerås är på desto säkrare mark och ligger åtta i superettan.