Ramy Bensebaini har tagit över vänsterbackspositionen i Borussia Mönchengladbach från Oscar Wendt – och det med bravur.
Algeriern gjorde båda målen när Bayern München besegrades på hemmaplan med 2–1.
Fotboll • Publicerad 7 december 2019
Borussia Mönchengladbachs Ramy Bensebaini blev tvåmålsskytt mot Bayern München.
Borussia Mönchengladbachs Ramy Bensebaini blev tvåmålsskytt mot Bayern München.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach behåller serieledningen i Bundesliga efter en meriterande 2–1-vinst hemma mot Bayern München.

Något som kanske var lite mindre uppmuntrande för den svenske vänsterbacken? Att han satt på bänken hela matchen och fick se sin ersättare bli stor matchhjälte.

Annons

Algeriern Ramy Bensebaini, som på Wendts bekostnad övertagit tränaren Marco Roses förtroende som vänsterback, blev tvåmålsskytt efter att Borussia Mönchengladbach vänt ett underläge till seger i den andra halvleken.

Kroaten Ivan Perisic gav bortalaget ledningen i den 49:e minuten men tio minuter senare var det kvitterat efter att Bensebaini nickat in 1–1 på hörna.

Länge såg det ut att bli delad pott mellan lagen – men i den 91:a minuten tilldelades hemmalaget straff. Fram klev Bensebaini som säkert smällde in 2–1 bakom målvakten Manuel Neuer.

Borussia Mönchengladbach leder den tyska ligan, en poäng före Emil Forsbergs Leipzig som vann med 3–1 mot Hoffenheim på lördagen. Bayern München dalar i och med förlusten ned till sjätte plats, hela sju poäng från serieledning.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.