90-talsfrisyrer gäller på vårens fester

Olofström Artikeln publicerades
Frisören Ida Eriksson, som driver Salong hårmix, gör Sanne Kokkonen festfin.
Foto: Stina Pettersson
Frisören Ida Eriksson, som driver Salong hårmix, gör Sanne Kokkonen festfin.

90-talet är tillbaka. Nu ska vi ha stora klämmor, mycket lockar och olika texturer i våra festfrisyrer.

Ida Eriksson, som driver Salong hårmix i Olofström och som har jobbat som frisör i sex år, berättar att 90-talet är tillbaka. Förra året var det utkammade lockar som gällde men nu ska det vara mycket lockar.

– Ta fram locktången, det är inte så mycket plattång nu, säger Ida.

Krustången är dessutom tillbaka och det är inne att sova med en fläta, släppa ut den på morgonen och fästa bort håret från ansiktet med några stora klämmor.

En annan festtrend är att blanda olika texturer, till exempel lockar och flätor.

Accessoarerna är heta, alltifrån diadem till scarfar och den så kallade scrunchien, alltså en yvig tyghårsnodd.

Uppsättningarna har dock svalnat lite till i år. I stället är valmöjligheterna många och mindre avancerade.

Hårinspiration

Fakta

Tips

• Bra verktyg att ha hemma för att kunna fixa en snygg festfrisyr är en klassisk locktång med klämma, volym- eller krustång, stora diadem, scrunchies, och klämmor i olika utföranden. Det finns till exempel klämmor med mönster och pärlor.

• Rätt stajlningsprodukter är också viktiga. En värmeskyddande produkt är bra för att skydda håret när du använder locktång, plattång eller krustång. Hårsprej och glanssprej är också att föredra. När du sprejar ett lockigt hår är det viktigt att du gör det underifrån och att du vickar på flaskan från sida till sidan så att sprejen "dansar" över håret. Annars får du ett hårt och stelt resultat. Tänk på att inte fortsätta locka när det har blivit stelt, då kan håret brännas av.

Visa mer...

Få mer festinspiration på följande länkar:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.