Bil voltade på vägen - föraren ”försvann” in i skogen

Ryd Artikeln publicerades
Foto: Emelie Olsson

Vid tiotiden på fredagsmorgonen voltade en bil och blockade vägen strax söder om Ryd.

En 22-åring, som satt i bilen, uppgav för polisen att föraren ”försvann” ut i skogen, skriver Smålandsposten.

Strax före klockan tio på fredagsmorgonen kom larm om en trafikolycka på väg 126 strax söder om Ryd, i höjd med Kupprasjön, i Tingsryds kommun.

En personbil ska ha kört i diket och därefter landat på taket på vägen och olyckan orsakade ett stort räddningspådrag.

– Polisen är framme på olycksplatsen och en person som ska ha färdats i bilen har hörts. Han har uppgett att föraren hade stuckit från platsen efter olyckan, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.

– Det var bara en person på plats när vi kom hit. Han säger att de var två i bilen, men att föraren sprang till skogs. Det är en polispatrull med hundar på väg hit för att söka av skogen, säger Sören Carlsson, insatsledare vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg, till Smålandspostens utsända reporter.

Mannen som färdades i bilen har förts med ambulans till sjukhus, sedan han klagat över smärtor.

– Det var en Blekingeambulans som var först på plats och mannen fördes till sjukhuset i Karlskrona tror jag. Han var relativt pigg efter olyckan men klagade över smärtor i ryggen, berättar Sören Carlsson.

– Bilen har kört in i ett vägräcke, åkt ner i diket och sedan slagit runt och hamnat på taket på vägbanan. Vi fick stänga av båda vägbanorna av säkerhetsskäl, fortsätter han.

Enligt Sören Carlsson har polisen startat efter eftersök med hundpatrull efter den försvunne föraren i skogen.

– Det är inte helt ovanligt att man påstår att någon annan har kört bilen men polisen är på plats och söker med hund efter den påstådda föraren. Även en polishelikopter har kontaktats men jag vet inte om den är framme ännu, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral i Malmö. Mannen som fick föras till sjukhus är 22 år. Han ska ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument och misstanken gäller narkotikabrott.

– Men det finns inte någon rubricering än så det är initiala misstankar, fortsätter Kim Hild.

Polisens jakt på en eventuell förare i skogen blev resultatlös.

– Vi har sökt på platsen men inte kunnat hitta någon förare. Det hör ju till ovanligheterna att man skulle springa ut i skogen efter en sådan trafikolycka men tyvärr har vi inte kunnat utesluta personens utsaga om föraren, säger Emir Bajric som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Vid elvatiden på förmiddagen meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik, men att det fortfarande kan vara långa köer förbi olycksplatsen.