Brygga förvandlas till livekonsert-scen i sommar

Olofström Artikeln publicerades
Varje onsdagskväll i juli blir det konsert på centrumbryggan med musiker från hela länet.
Foto: Elin Möllervärn
Varje onsdagskväll i juli blir det konsert på centrumbryggan med musiker från hela länet.

Varje onsdagskväll i juli kommer centrumbryggan förvandlas till en livekonsert med musiker från hela länet.

– Vi hoppas det blir en ny tradition, säger Anna Lundholm.

Kommunens nya stora satsning ”Brygghäng”, är en helt ny kulturaktivitet som kommer äga rum på centrumbryggan i sommar. Under fem onsdagskvällar i juli månad kommer bryggan vid Storlekplatsen förvandlas till en livekonsert med musiker från hela länet.

– Det är ett projekt som vi har ruvat på hela vintern. Vi fick in önskemål redan förra sommaren om att införa fler aktiviteter på kvällarna. Jag och Anna tog det till oss och började fundera vad för slags aktivitet vi kunde införa, säger Lena Nilsson på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Att aktiviteten skulle äga rum på centrumbryggan var en självklarhet.

– Den betyder mycket för Olofström. Det sitter alltid någon där, så våra blickar föll på den direkt.

Tre grundord för aktiviteten var att den skulle vara öppen, inbjudande och välkomnade.

– Först funderade vi på teater, men vi kom till slut fram till att musik kändes mer inbjudande, eftersom man bara kan komma dit och vara i det. Man behöver inte vara där från start, säger Lena.

När idén var kläckt gick kommunen ihop med flera föreningar i Olofström, och sökte tillsammans ett bidrag från region Blekinge.

– De gillade vår idé och vi fick det bidrag vi behövde för att kunna genomföra detta, vilket vi är så glada över.

”Brygghäng” är en ny stor satsning för att förbättra gemenskapen i kommunen.
Foto: Elin Möllervärn
”Brygghäng” är en ny stor satsning för att förbättra gemenskapen i kommunen.

Nu är programmet spikat och det är musiker från hela länet som kommer spela sina stämmor under brygghänget i sommar. Bland annat kommer den nystartade kören ”Amice” framträda, som är en fyrstämmig skönsjungande kvartett med gospel, pop och soul. Vi kommer även gästas av musikern och låtskrivaren Hildur Höglin från Johannishus.

– Det är ju en icke-traditionell scen som inte är helt väntad, vilket är roligt. Kulturen händer i landskapet, säger kultursekreteraren Anna Lundholm och fortsätter:

– Det här ska bli jätteskoj, vi hoppas det blir en ny tradition för vår kommun.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.