Döms för narkotikabrott - frias från olaga hot

Olofström ,
Blekinge tingsrätt.
Foto: Johan Hultgren
Blekinge tingsrätt.

Nu kom domen. En 21-årig man döms för ringa narkotikabrott, men frias från olaga hot.

En 21-årig man stod åtalad för olaga hot och ringa narkotikabrott vid Blekinge tingsrätt. Mannen ska enligt åtalet i början av februari ha uttalat hot med innebörden att han skulle ”bränna eller slå sönder” en kvinna.

Men åtalet för olaga hot har nu lags ned av åklagaren på grund av bristande bevisning. Orsaken är att man vid två tillfällen tvingas ställa in huvudförhandlingen i målet eftersom målsäganden inte dykt upp. I en skrivelse till tingsrätten har målsägande meddelat att hon inte längre vill medverka i förhandlingen samt att hon vill att åtalet ska läggas ned. Därmed ogillas åtalet och skadeståndsyrkandet på 5 000 kronor avslås.

Men 21-åringen döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott. Någon gång mellan den 15 till 22 december förra året har han olovligen använt tramadol och cannabis eller haschpreparat. Mannen har erkänt gärningen och erkännandet stöds av analysresultatet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.