Fler satsningar på Halen

Olofström Artikeln publicerades
Halen får hängbro och flera leder.
Foto: LENA EHRING
Halen får hängbro och flera leder.

Nu kommer nästa steg i utvecklingen av Olofströms friluftsliv. Halen ska få en ny hängbro och fler leder.

Under hösten kommer en hängbro att byggas över Frickasundet i Halens naturreservat. Tanken har funnits i flera år och nu blir den verklighet. Hängbron ska vara av den typ som används vid fjälleder och som inte kräver någon konstruktion i vattnet. I samband med att bron byggs ses lederna i reservatet över. Till våren ska både bron, nya leder och nya kartor finnas.

Det är delvis en del i arbetet och programmet för att förbättra naturvården och friluftslivet i kommunen. Det görs även på grund av att Olofström utsågs till Sveriges friluftskommun i år. Detta är en del i det arbetet och programmet för att förbättra naturvården och friluftslivet i kommunen.

Att just Halenområdet utvecklas beror på att många paddlar och rör sig i naturen där.

Budgeten för arbetet ligger på 3,5 miljoner kronor.

– Men som det ser ut nu har vi god marginal och hoppas på att landa längre, säger Daniel Ottosson, teknisk samordnare för den offentliga miljön i Olofström.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.