Globetrottern som landade på gästis

Jämshög Artikeln publicerades
Kocken Karin Poley har jobbat i kök i över 25 år i olika länder, nu ska hon hjälpa Jämshögs Gästgiveri att lyfta med hjälp av viltkött och andra kulinariska läckerheter.
Foto: Privat
Kocken Karin Poley har jobbat i kök i över 25 år i olika länder, nu ska hon hjälpa Jämshögs Gästgiveri att lyfta med hjälp av viltkött och andra kulinariska läckerheter.

Karin Poley har fått snurr på Jämshögs gästis – med hjälp av olika viltdelikatesser.

Sydöstran skrev om i våras om hur den erfarna kocken Karin Poley plockades in av ägarna Marina Rampre och Lars Sällström till Jämshögs Gästgiveri – och målet var glasklart. Att med fina råvaror få stället att lyfta till en högre nivå.

Hur gick det med det då? Vi ställer frågan mitt i alla julbordshysteri där det fina viltköttet har fått stå tillbaka en stund för klassisk prinskorv och köttbullar – bland mycket annat.

– Det har faktiskt gått över förväntan, vi har fått in fler större sällskap. Vi jobbar mycket med dem som är beredda att betala lite mer för en unik upplevelse, så det kommer rätt mycket folk utifrån, berättar hon.

Tålamod är en mycket viktig ingrediens när det gäller att få fart på det lilla gästgiveriet i Jämshög.

– Ofta ger många restaurangägare upp efter säg tre år, då är både pengarna och energin slut, säger ägaren Lars Sällström som är nöjd med uppsvinget hittills.

Vinprovningar och satsningen på viltkött har gett resultat.

– Vi kör mycket dovhjort, fasan och vildsvin. Jag tycker det har en exklusiv smak, det är svårt att beskriva, men jag brukar sätta min prägel mycket olika kryddor och örter. Det är viltet som jag brinner för, säger Karin Poley.

I våras fanns även planer på ett samverka med något lokal spa-anläggning på orten – de planerna ligger just nu på is.

– Vi har inte vågat satsa på det än, jag jobbar inte heltid och har småbarn hemma så där har vi bromsat in lite.

Efter flera köksjobb utomlands, i både Norge, på Island och vid safariresor i Afrika, har Karin Poley hittat hem till lugnet i lilla Jämshög.

– Jag har redan gjort min karriär, jag trivs väldigt bra i den här mysiga hålan, säger hon med ett skratt.