Attackerade slumpmässigt – knivman erkänner

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Mannen när han grips efter knivdådet inne på Ica Maxi i Olofström.
Foto: Gunnel Persson
Mannen när han grips efter knivdådet inne på Ica Maxi i Olofström.

Kvinnan som blev knivhuggen på ICA Maxi vid lunchtid igår var slumpmässigt utvald och har ingen koppling till den misstänkte.

Kniven hittade mannen inne i butikens avdelning för husgeråd – och han har i förhör erkänt gärningen.

Mannen greps efter att ha gått till attack mot en kvinnlig kund igår vid lunchtid och anhölls direkt efter att han anlänt till polishuset i Karlskrona.

– Vi har haft inledande förhör och han har erkänt den gärningsbeskrivning som vi har delgett honom, säger kammaråklagare Malin Niklasson.

Peter Andersson på Blekingepolisen säger till Sydöstran att det ska hållas fler förhör under dagen tillsammans med mannens försvarare.

Enligt uppgifter till Sydöstran så ska fler kunder i butiken ha attackerats innan knivattacken.

– Vi har fått information om att det ska ha varit någon incident innan, men att det inte ska ha varit något tumultartat, säger Malin Niklasson.

Det är fortfarande oklart vad som utlöste attacken, men såväl den misstänkte som kvinnan befann sig i närheten av butikens avdelning för husgeråd när knivattacken skedde.

Vapnet tog den misstänkte från nämnda avdelning.

– Vi har av förklarliga skäl inte kunnat höra kvinnan ännu eftersom hon fortfarande är på sjukhuset och att skadeläget är oklart, säger Malin Niklasson.

Foto: Gunnel Persson

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.