Här gör tjuven inbrott i matbutiken

Jämshög Artikeln publicerades
 Övervakningskameran visar en maskerad man som lägger postpaket i en säck som han har med sig.
Foto: Övervakningskamera
Övervakningskameran visar en maskerad man som lägger postpaket i en säck som han har med sig.

Affärens övervakningskamera filmade inbrottet i Ica Nära-butiken i Jämshög. Bilderna visar en maskerad man som håller på att stjäla postpaket och lägger dem i en säck.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen vid kvart i fyra som polisen fick larm. Ett inbrott pågick då för fullt inne i Ica-butiken. En glasdörr hade först krossats med stenar och på det sättet tog sig tjuven eller tjuvarna in affären. Dörren är till för att det lättare ska gå att bära in paket till postutlämningen. Tjuven hann dock komma undan, trots att polisen snabbt var på plats.

– Man kan se att han har mask, säger butikschef Erkki Niemelä som visar filmen från övervakningskameran.

Bilderna visar hur tjuven håller på att stjäla postpaket och lägger dem i en stor säck. Inget annat verkar ha stulits i affären.

– Man rörde varken cigaretterna eller medicinen, säger Erkki Niemelä.

Det verkar som om tjuven eller tjuvarna endast var ute efter post och paket.
Foto: Övervakningskamera
Det verkar som om tjuven eller tjuvarna endast var ute efter post och paket.

Eftersom det rör sig om privata paket är det svårt att uppskatta värdet av det som stals.

Trots att övervakningsfilmen bara visar en tjuv så tror butikschefen att det rört sig om minst två stycken.

– Det låg tre stora stenar utanför och en person orkar inte bära dem, säger han.

Erkki Niemelä säger att fönstren vid den krossade dörren inte hade gått att ta sig in genom eftersom de är av pansarglas.

– Jag kommer sätta galler på fönstren så gallren syns, annars går det inte, säger han.

Erkki Niemelä berättar att även i februari förra året skedde ett inbrott i Ica -butiken. Den gången bröt sig en tjuv in via lagret vid niotiden en söndagsmorgon. Men då åkte tjuven fast och kunde gripas på plats.

Filmen från övervakningskameran är relativt suddig, men enligt Erkki Niemelä ska vaktbolaget Securitas kunna få fram bättre bilder från kamerans minne.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.