Inbrott inatt på tidningsredaktion: ”Väldigt tråkigt”

Olofström Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

Sydöstrans redaktion i Olofström drabbades inatt av inbrott – bland annat stals datorer.

Nattens till fredag tog okända gärningsmän sig in på Sydöstran/BLT:s lokalredaktion i Olofström genom att krossa ett fönster. Tidningarna delar lokaler.

Väl inne i lokalen kom man över tre datorer. Polisen har nu varit på platsen och avslutat sin tekniska undersökning. Man har säkrat ett par fotspår och konstaterat att tjuvarna tagit sig in på redaktionen genom att kasta en stor sten genom köksfönstret.

Vakter från Securitas upptäckte inbrottet klockan 03 inatt.

– Väldigt tråkigt, det är andra gången vi har inbrott, vi hade ju ett på vår Karlshamnsredaktion i somras. Vi blir väldigt störda i vårt jobb, säger chefredaktören Anders Nilsson.

Foto: Gunnel Persson
Foto: Gunnel Persson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.