Karin ska lyfta Jämshögs gästis

Jämshög Artikeln publicerades
Karin Poley tar över ansvaret för Jämshögs gästgiveri. Hon har idéer på hur verksamheten kan utvecklas tillsammans med ägarna Lars Sällström och Miran Rampre.
Foto:Gunnel Persson
Karin Poley tar över ansvaret för Jämshögs gästgiveri. Hon har idéer på hur verksamheten kan utvecklas tillsammans med ägarna Lars Sällström och Miran Rampre.

Karin Poley har 25 års erfarenhet som kock. Nu tar hon över som ansvarig på Jämshögs Gästgiveri.

– Mitt mål är att höja detta ställe till en riktig klassnivå, säger hon.

Att bli kock var det självklara valet för Karin Poley. Redan som barn hjälpte hon till i köket och fick inspiration från sin mormor som var hushållslärare.

– Jag har varit i grytorna sedan jag var liten, säger hon.

Karin har också rest och jobbat världen över. Hon har bland annat bott i Norge i sex år men också jobbat som kock på Island och i Afrika vid safariresor.

Hennes erfarenhet inom branschen är således gedigen. 2002 kom hon tillbaka till Sverige och har hunnit med att vara kökschef på Getnö gård i Ryd. Nu senast kommer hon från samma roll på First hotel i Olofström.

– Men jag kände att det var dags att göra något annat. Jag vill utvecklas och det känns som jag kan göra det på gästis. Här kan jag få jobba med det jag brinner för, säger Karin.

Det är snart tre år sedan Miran Rampre och Lars Sällström köpte det anrika gästgiveriet i Jämshög. Lotta Österlind utsågs till kock, men har under en längre tid velat trappa ner.

Miran och Lars har sedan dess försökt hitta någon som vill utveckla Gästgiveriet. Under en tid söktes exempelvis en ny arrendator via Blocket. Verksamheten har på grund av det inte kunnat nå sin fulla potential. Miran och Lars har ofta fått hoppa in för att täcka upp.

– Vi är inte tillräckliga. Nu får vi in en person som kan fokusera helt på denna verksamhet. Det gör att vi kan fokusera på att utveckla hela vårt koncept, säger Lars Sällström.

Karin gillar också konceptet med samverkan mellan Liljenborgs Bed and Breakfast som Miran driver samt Brokamåla gård och resebyrån All around tours Lars Sällström har.

– Det betyder jättemycket att Karin kommer in. Vi har drömmar och visioner om det här stället som vi hittills inte kunnat utveckla. Nu ges den möjligheten, säger Miran Rampre.

Fokus ligger på att locka folk utifrån som är ute efter den unika upplevelse parterna kan erbjuda med vildmark och genuin mat med viltinslag.

– Konceptet är att det ska vara riktig kvalitet och exklusiva maträtter. Jag älskar vilt och det ska vara ekologiska och rena produkter. Min eftersträvan är att försöka höja nivån här, säger Karin.

Hon har redan funderingar på hur verksamheten kan utvecklas. Kanske blir det hälsofokus med spapaket i samverkan med exempelvis Genuin Hälsa eller Villa andrum.

På långfredagen blir det premiär för Karin. Då kommer dels en busslast med gäster men man håller också öppet för allmänheten. Det blir även en påskbuffé på påskdagen.

Fredagsluncherna får en fortsättning även framöver och utöver turister blir det catering och fortsatt samverkan med kyrkan vid deras begravningar och bröllop.

– Jag är jättetaggad och det känns spännande.

Profil

Karin Poley

Ålder: 42

Bor: Kyrkhult

Familj: Man och två barn, två flickor på 4 år och 2 år

Fritid: Barnen och mina tre islandshästar jag har på gården

Godaste maträtten: Kålpudding

Bästa viltköttet: Rådjur - det har en bra smak

Aktuell: Är ny kökschef på Jämshögs Gästgiveri

Visa mer...