Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lokala profiler tar över gästgiveriet

Lars Sällström och Miran Rampre är nya ägare till Jämshögs gästgiveri.
Kock blir Lotta Österlind.
– Vi tror gästgiveriet blir en tillgång till våra andra verksamheter. Det blir en helhet, säger Lars Sällström.
Olofström • Publicerad 27 augusti 2014
Foto: 

Miran Rampre driver sedan tidigare Liljenborgs Bed & Breakfast bara ett stenkast bort.

Lars Sällström har Brokamåla gård och är dessutom delägare i resebolaget "All Around Tour".

Annons

De två herrarna är goda vänner sedan många år och det var under en semesterresa i Polen som tanken att förvärva gästgiveriet föddes.

– Vi satt och pratade om allt möjligt och kom av någon anledning in på gästgiveriet. Jag kollade på nätet och såg att det fortfarande låg till salu. Därefter har det gått fort, säger Sällström.

En månad senare är nu köpet i hamn.

Köpeskillingen landade på dryga 1,2 miljoner kronor.

En blygsam summa med tanke på den omfattande renovering lokalerna genomgick för ett par år sedan.

Både Sällström och Rampre ser förvärvet som ett bra komplement till sina befintliga verksamheter.

Exempelvis beställer Sällström och Brokamåla gård ofta catering åt sina besökare. Något man nu kommer kunna ordna själva.

Det blir främst mot sällskap Jämshögs gästgiveri kommer rikta sig mot.

– Det blir ingen dagens rätt, i alla fall inte till att börja med, förklarar Sällström.

Däremot finns det planer på en invigningskväll i slutet av oktober och därefter gåsamiddag och julbord i höst och vinter.

Annons

Genom sina kontakter i Lions stod det snabbt klart att Lotta Österlind skulle ansvara för köket.

– Vi har sett vad Lotta går för, säger Rampre.

Hon gör comeback från pensionärslivet men har 40 års erfarenhet i branschen och kan det där med husmanskost. Plankor är hennes favoriträtt att laga.

I och med kopplingen till Brokamåla gård lär det också bli en hel del vilt på menyn utöver a la carte och catering.

– Det ska bli jätteskoj. Från en skala ett till hundra så blir det hundra. Jag brinner verkligen för mitt jobb, säger Österlind.

Gästgiveriet har runt 100 sittplatser men också övernattningsmöjligheter med nio sängplatser.

En ny hemsida är på gång, men redan nu har de nya ägarna tagit emot bokningar.

Samtliga ser fram emot att komma i gång.

– Det ska bli riktigt spännande.

Pär Trulsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons