55-årig häktad för dubbla mordförsök

Olofström Artikeln publicerades
Åklagaren Malin Niklasson under måndagens häktningsförhandlingar i Blekinge tingsrätt.
Foto: Mattias Mattisson
Åklagaren Malin Niklasson under måndagens häktningsförhandlingar i Blekinge tingsrätt.

 

Under måndagsförmiddagen häktades en 55-årig man för två mordförsök efter torsdagens knivattacker på Ica Maxi i Olofström.

Den 55-årige mannen som sitter anhållen efter att ha attackerat två personer med kniv på Ica Maxi i Olofström vid lunchtid i torsdags begärdes under måndagen häktad, på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök.

Motiv?

– Det är oklart, vi har inte fått någon direkt förklaring mer än att han känner sig orättvist behandlad av samhället och sina medmänniskor, säger åklagaren Malin Niklasson.

Finns han sedan tidigare med i brottsregistret?

– Det kan jag inte svara på.

Varför?

– Av sekretesskäl.

Bild från i torsdags när mannen greps kort efter de två knivattackerna.
Foto: Gunnel Persson
Bild från i torsdags när mannen greps kort efter de två knivattackerna.

Michael Hesselberg vid Blekingepolisen bekräftar sedan tidigare till Sydöstran att mannen återkommande har varit i kontakt med psykvården.

Mannen står misstänkt för två fall av försök till mord, det på sannolika skäl. Inne i butiken fick en 65-årig man motta ett hugg, något som senare visade sig på butikens övervakningsfilmer.

Den drabbade mannen bar ryggsäck, i denna låg en surfplatta vilket blev hans räddning. Kort därefter högg han den drabbade kvinnan som skadades allvarligt.

Mannen gjorde inget motstånd vid gripandet. Kvinnan kunde höras i lördags.

– Kvinnan uppfattade det som att han slog henne i magen. Efter att sett att hon blödde förstod hon att hon blivit knivhuggen, säger Malin Niklasson.

Har han erkänt?

– Ja, han har erkänt att han utdelat knivhuggen.

Mannen begärdes häktad för två fall av försök till mord, den 55-årige mannen och hans försvarsadvokat är av annan uppfattning.

– De har en annan syn, han har erkänt knivhuggen och de betraktar fallet som grov misshandel, säger Malin Niklasson.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.