Mello-Malou hyllas med egen bakelse

Olofström Artikeln publicerades
 Stjärnskottet Malou Prytz testar för första gången bakelsen som konditor Linda Salorinne designat i hennes namn. Malou har egentligen även efternamnet Trasthe, men har valt att förkorta sitt artistnamn.
Foto: Mikael Evard
Stjärnskottet Malou Prytz testar för första gången bakelsen som konditor Linda Salorinne designat i hennes namn. Malou har egentligen även efternamnet Trasthe, men har valt att förkorta sitt artistnamn.

Bakelsen Mello-Malou har precis fötts i Olofström! Den hyllar 15-åriga Malou Prytz, som är yngsta deltagare i årets melodifestival.

Nu på lördag den 2 februari drar Melodifestivalen igång sin första deltävling i Göteborg. Veckan efter är det dags för Malmö att hålla i evenemanget. Då tävlar även 15-åriga Malou Prytz från Ryd, som yngsta deltagare i tävlingen.

Även om hon är från Ryd, så tillbringar hon veckodagarna i Olofström. Malou går nämligen Ekonomiprogrammet på Nordenbergsskolan, trots sin ringa ålder, eftersom hon fått hoppa över ett år. Hon är alltså både en talang i skolan och när det gäller att sjunga. Och hon gillar att fika. Malou och hennes kompisar brukar titta in på Kickis café på orten.

– Därför vet vi att hon tycker om kladdkaka. Det tar hon alltid, säger ägaren Kicki Olsson.

Nu när Melodifestivalen snart drar igång beslöt man sig på caféet för att skapa en bakelse som skulle uppmärksamma just Malou Prytz. Detta eftersom man känner sig stolta över att en så ung tjej från närområdet ska vara med och tävla.

– Nu har jag inte hört hennes låt, men jag har googlat på henne. Hon sjunger väldigt bra och jag håller tummarna för henne, säger Kicki Olsson.

Hon kontaktade även den unga sångerskan på Messenger för att få ett godkännande att det var okej med ett bakverk i hennes namn. Det var det.

– Jag lovade att när hon kommer nästa gång så bjuder vi på en bakelse.

Konditor Linda Salorinne fick uppdraget att skapa hyllningen. Det blev ett bakverk som så klart fick en botten av kladdkaka, och med lager i färger inspirerade av Melodifestivalens logga samt två stora M i choklad på. Bakelsen Mello-Malou hade för första gången sett dagens ljus!

Igår onsdag började caféet sälja de nya bakverken. Sydöstran tog med den uppmärksammade tonåringen dit för att för första gången testa tårtbiten som är i hennes namn.

 Bakelsen har två stora M i choklad eftersom den heter Mello-Malou.
Foto: Mikael Evard
Bakelsen har två stora M i choklad eftersom den heter Mello-Malou.

– Den var jättegod. Den får fem av fem i betyg. Det är tack vare kladdkakan, jag gillar ju det, säger Malou Prytz.

Nästa vecka åker hon alltså till Malmö för att senare på lördagen vara med i deltävling 2 av Melodifestivalen. Hon tävlar med poplåten ”I do me”.

– Det är svårt att säga hur det går, men det är en vinst att bara få komma dit, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.