Minskad vinst för Volvo Cars

Olofström Artikeln publicerades
Volvo Cars vinst miskar, trots ökad försäljning.
Foto: Bo Åkesson
Volvo Cars vinst miskar, trots ökad försäljning.

Volvo Cars rörelsevinst har minskat, trots ökad bilförsäljning,

Trots en ökad bilförsäljning minskade rörelsevinsten för Volvo Cars med 38,5 procent jämför med samma period förra året.

”Vi fortsätter att ta marknadsandelar i samtliga regioner där vi är verksamma, men en ökad prispress och handelstullar har minskat vår rörelsevinst. Åtgärder som vi vidtagit på kostnadssidan tidigare i år, kommer att ha få effekt under andra halvan av året”, skriver VD och koncernchef Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Företaget planerar ytterligare åtgärder för att minska kostnaderna i företaget med två miljarder kronor.

”Dessa åtgärder förväntas få effekt under andra halvan av året och under första halvan av 2020”, skriver Volvo Cars i delårsrapporten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.