Misstanken: Man försökte locka barn med godis

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Foto: Gorm Kallestad

Sedan en man försökt få med två förskolebarn i Olofström till sin bil genom att locka med godis har nu biträdande förskolechef Marina Jaskari informerat berörda föräldrar om händelsen.

Det var i fredags, vid Brännaregårdens förskola, som händelsen inträffade.

Två barn som går på förskolan har samma dag berättat hemma för sina föräldrar att det kommit en kille i vit tröja som ville bjuda dem på godis om de följde med till hans bil. Han ska ha stått utanför staketet på fotbollsplanen som tillhör Brännaregårdsskolan.

I helgen kontaktade föräldrarna varandra och barnens berättelse var samstämmig.

Marina Jaskari, biträdande förskolechef för Brännaregårdens förskolor, har informerat vårdnadshavare om det som hänt och att tills man vet mer så kommer personal att finnas ute även med de äldre barnen på förskolorna och fritids i kommunen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.