Misstänks för två mordförsök: ”Knivblad satt kvar i väskan”

Olofström Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

Den 55-årige man, som under torsdagen greps för att ha knivhuggit en kvinna i magen på Ica Maxi i Olofström, attackerade kort före händelsen en man på liknande sätt.

– Patrullen hittade ett avbrutet knivblad i mannens ryggsäck, säger inre befäl vid Blekingepolisen.

Änglavakt är kanske ett lämpligt ordval när det gäller den man i 65-årsåldern som också blev attackerad med kniv på Ica Max i Olofström i torsdags.

Inre befäl vid Blekingepolisen, Michael Hesselberg, berättar:

– Vi har kunnat konstatera att ytterligare en person attackerades med kniv före det att kvinnan knivskars. Men det brottsoffret uppfattade aldrig att han blev knivhuggen.

– Han upplevde i stället att han blev knuffad. Men vi kunde senare, genom att granska butikens övervakningskameror, se att 55-åringen knivhögg även honom.

65-åringen blev knivhuggen i ryggen. Att han bar en ryggsäck, som innehöll en surfplatta, gjorde att han undkom fysiskt oskadd.

– Mannen lämnade butiken men vi kunde spåra upp honom. När patrullen fick kontakt upptäckte de att knivbladet satt kvar i mannens ryggsäck. Kniven hade gått av när den träffade surfplattan, säger Michael Hesselberg.

Den 55-årige mannen greps kort efter dramat på Ica Maxi.
Foto: Gunnel Persson
Den 55-årige mannen greps kort efter dramat på Ica Maxi.

Kniven kom från butikens sortiment. Inre befäl berättar att den misstänkte gärningsmannen, efter att knivbladet brutits av, gick och hämtade ytterligare en kniv i butiken.

Den kvinna som fick svåra skador efter ett knivhugg mot buken kunde förhöras av polis under lördagen.

– Jag berättar inte vad hon har sagt, men vi har pratat med henne, säger Hesselberg.

Den 55-årige mannen, som nu har delgivits brottsmisstanke gällande två fall av försök till mord, ska ha erkänt.

– Jag räknar med att mannen kommer att häktas under måndagen.

Att de båda kunderna på Ica Maxi blev attackerade handlar sannolikt om slumpmässiga val av den 55-årige gärningsmannen.

Michael Hesselberg bekräftar att mannen återkommande har varit i kontakt med psykvården.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.