Misstänks ha tänt eld på stubbe - medelålders man gripen

Olofström Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg/TT

Ett vittne ska ha sett tre personer tända eld på en stubbe vid en anlagd grillplats vid Halens camping utanför Olofström på måndagskvällen.

En man i 40-års åldern är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

Det var vid 21.30-tiden på måndagskvällen som räddningstjänsten larmades till grillplatsen vid Halens camping. Där ska ett vittne ha sett tre personer tända eld på en stubbe och sedan springa från platsen.

Förundersökningsledare Rickard Lindberg, polisen i Karlshamn, berättar ett vittne stoppade en av personerna och att en anmälan allmän farlig vårdslöshet nu är upprättad.

– Det är ett vittne som har sett rök i skogen. När han kom fram till platsen ska det varit tre killar och han jagar och får fatt på en av dem, säger han.

Enligt initiala uppgifter ska branden orsakats av fyrverkeripjäser som har satt eld på en stubbe och mossa vid grillplatsen.

Räddningstjänsten kunde släcka stubb-branden snabbt. Men det hade kunnat gå illa.

– I och med att vi fick larmet så tidigt så gick det bra, men det hade kunnat gå illa för det finns skog runtomkring. Det är väldigt oroväckande att det finns personer som gör detta. Det är så onödigt, säger Simon Älgne på räddningstjänsten.