Nytt café har slagit upp portarna

Olofström Artikeln publicerades
Adam Szilardy driver Holje Glassfabrik i Vilshult.
Foto: Jonas Gustafsson
Adam Szilardy driver Holje Glassfabrik i Vilshult.

I samband med öppningen av Ebbamåla Bruk och deras nyöppnade café, har de nya ägarna Laura Schlie Malmgren och Claes Malmgren infört ett samarbete med Holje Glassfabrik.

I tisdags slog de nya ägarna Laura Schlie Malmgren och Claes Malmgren från Köpenhamn upp portarna till Ebbamåla Bruk. I samma veva slog de även upp dörren till ett litet café med både inne- och uteservering.

”Sedan har vi just fått myndigheternas godkännande för att servera mat och dryck i vårt lilla café. Vilka tårtor, smörgåsar och sallader skulle kunna tänka sig på displayen?” frågade Ebbamåla Bruk sina följare på Facebook.

Efter att ha ställt frågan valde paret att införa ett samarbete med Holje Glassfabrik i Vilshult, då de vill kunna erbjuda sina kunder färsk, hemlagad glass.

Ägaren av Holje Glassfabrik, Adam Szilady, berättar mer om samarbetet:

– Ebbamåla Bruk hörde av sig till oss för att de ville erbjuda fika, lite glass och kaffe att servera sina kunder.

Om allt går som planerat kommer samarbetet fortsätta i framtiden.

– Vi tar dagen som den kommer. Om de är nöjda och vi är nöjda så är vi mer än glada att fortsätta det här samarbetet. Vi hoppas det går bra för museet och tycker det är roligt att få vara med på ett litet hörn, säger Adam Szilady.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.