Polisen söker vittnen

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Polisen söker nu vittnen som sett de 13-åriga pojkarna promenera från centrala Olofström ut till bilmuséet och platsen för tragedin.
Foto:Gunnel Persson
Polisen söker nu vittnen som sett de 13-åriga pojkarna promenera från centrala Olofström ut till bilmuséet och platsen för tragedin.

Polisen söker nu vittnen från pojkarnas promenad från centrala Olofström ut till det bilmuseum där tragedin inträffade.

– Vi vet att de gick tillsammans ut till platsen någon gång mellan två och fyra på eftermiddagen och vi vill gärna att de som såg dem hör av sig till oss, säger polisen pressinformatör Robert Loeffel.

Som Sydöstran tidigare berättat så hölls ett första förhör med den misstänkte 13-åringen i helgen men varken polis eller åklagare vill kommentera vad som framkommit i utredningen.

Kammaråklagare Marie Lindström säger till Sydöstran att ingen information släpps från den myndigheten, och att det är polisen som bestämmer vad som är sekretess och inte.

– Allt i den här utredningen är belagt med sekretess, och som jag har sagt tidigare så handlar det om en misstänkt gärningsman som inte är straffmyndig då är ärendet extra känsligt, säger Robert Loeffel.

Det finns heller inga vittnen till tragedin, däremot så vill polisen gärna komma i kontakt med personer som sett pojkarna ta sig från centrala Olofström ut till olycksplatsen.

– Vi vet att de gick tillsammans och att en av dem hade en cykel med sig. Det är en naturlig del av en utredning att försöka kartlägga händelseförloppet innan gärningen, säger Robert Loeffel.

De två primära frågorna som alla invånare ställer sig är förstås vad pojkarna gjorde på just den platsen och varför det uppstått ett bråk.

Frågor som allmänheten kanske aldrig får något svar på.

– Det är åklagaren som bestämmer hur mycket information som allmänheten kan få ta del av när utredningen är klar. Vi har fått en beskrivning av händelsen av den misstänkte. Fler kommentarer kan jag inte ge i nuläget, säger Robert Loeffel.

Har ni sett 13-åringarna röra sig från centrum ut mot bilmuséet så kontakta polisen på 114 14.

Här kan du läsa alla våra artiklar kring tragedin i Olofström.