Skolarbetet går vidare som planerat

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Det pågår fortfarande ett sorgearbete för elever och personal på Högavångsskolan, men skolarbetet är tänk att fortsätta som vanligt.
Foto:Gunnel Persson
Det pågår fortfarande ett sorgearbete för elever och personal på Högavångsskolan, men skolarbetet är tänk att fortsätta som vanligt.

Skolarbetet på Högavångsskolan ska fortsätta som vanligt.

– Vi försöker normalisera dagarna, men vi har samtidigt en beredskap om någon behöver hjälp, säger kris- och beredskapssamordnare Per Drysén.

Krishjälp till skolans personal och elever sattes in direkt i fredags och på måndagen har kommunledning, förvaltningschefer, rektorer och polis haft ett så kallat uppföljningsmöte.

– Vi har en fortsatt beredskap om någon behöver hjälp, i övrigt så har vi bestämt att skolarbetet ska fortskrida som planerat. I den mån det nu går efter en sådan här händelse förstås, säger Per Drysén.

Han pratar också om att normalisera dagarna för skolpersonal och elever.

– Vi sätter inte in några ytterligare åtgärder i nuläget, vi tror att ungdomarna behöver hitta tillbaka till en så normal tillvaro som möjligt, men självklart så har vi en beredskap.

Per Drysén tycker att skolan gjort ett bra jobb från det att händelsen blev känd.

– Personalen har verkligen gjort ett fantastiskt jobb och det har varit en respektfull stämning både på skolan och på fritidsgårdarna.

Här kan du läsa alla våra artiklar kring tragedin i Olofström.