Snart dags för folkfest i Jämshög

Jämshög Artikeln publicerades
Förra året lockade Jämshögsdagen till sig många besökare.
Foto:Tove Ronnebäck
Förra året lockade Jämshögsdagen till sig många besökare.

Nu närmar sig Jämshögsdagen med stora kliv. På lördag väntar ett program som ska locka folk i alla åldrar.

– Vi har en loppis som brukar dra duktigt med folk. Förra året blev vi nästan 500 personer, säger Erkki Niemelä som är med och arrangerar evenemanget.

Inför årets upplaga av Jämshögsdagen är förhoppningarna lika högt ställda. Mycket hänger förstås på vädret, men med lite tur så kommer även årets dag bli en succé. På programmet så står bland annat en kaninutställning.

– Vi har alltid något för barnen, säger Erkki Niemelä.

Tidigare år så har målsättningen varit att försöka få lokala artister att ställa upp och uppträda. Det har varit en utmaning även.

– Försöker att hitta lokala artister, men det har varit svårt. Vi kommer att ha Holjekören här. Det kommer att bli underhållning för alla smaker, säger Erkki Niemelä.

Med bara några dagar kvar till årets upplaga av Jämshögsdagen så är det fortfarande en del saker som inte är bestämda. Framförallt har det ännu inte beslutats om vad som kommer att hända med den kanske mest åtråvärda utmärkelsen.

– Vi kommer att ha utdelning av årets eldsjälspris. I år har vi ännu inte bestämt vem som ska få det, säger Erkki Niemelä.

Jämshögsdagen kommer att äga rum lördagen den 12 augusti med start klockan tio och fortsätta under eftermiddagen och kväll. Det blir en dag med musik, mat och aktiviteter.