Sommaryra med disko och tivoli

Olofström Artikeln publicerades
Evelina Rösliden, projektledare för Sommaryran.
Foto: Jan-Erik Martinsson
Evelina Rösliden, projektledare för Sommaryran.

Under två dagar blir det fullt av aktiviteter i centrum när Sommaryran arrangeras för första gången.

Den 28 och 29 juni, i samband med att kulturveckan Nässelfrossa avslutas, bjuder Olofströms handel på Sommaryra i centrum. Under dessa dagar blir det musikunderhållning, mattält på torget, minimarknad med knallar, dans, tivoli samt trolleri. Även butiker och matställen kommer att flytta ut på trottoaren.

– Olofström är en plats där det händer mycket och det är något vi vill värna om. Jag tycker att det är jättekul att se handlarnas engagemang. Vi vill främja den lokala handeln, säger projektledare Evelina Rösliden.

Det är första gången Sommaryran arrangeras och tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang.

– Vi vill synas mer och visa att det händer saker här även på sommaren. Det gynnar alla.

Evelina Rösliden berättar att banden Svensk pop och Berg & Dal kommer att uppträda på en scen på Nya torget.

– Det blir också dansshow med Step by Step, sång av Novah gospelkör, schlagerdisko med Linda och på de flesta restaurangerna blir det musikunderhållning, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.